1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop vatten och äggulor i en kastrull.
2. Ställ kastrullen på svag värme eller i vattenbad och vispa kraftigt tills blandningen tjocknar, 3–5 min. Ta kastrullen från värmen och vispa ner det ljumma smöret, en matsked i taget, tills såsen tjocknar.
3. Häll därefter i smöret i en stråle, under vispning. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar. Avsluta med att vända ner rommen.
4. Koka upp vatten i en kastrull med en nypa salt och lite ättika. Gör en virvel i vattnet med en sked. Knäck genast äggen i vattnet och sjud i 3–4 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
5. Svetta löken mjuk i en stekpanna på låg värme. Höj sedan värmen och stek spenaten hastigt. Smaka av med salt och peppar.
6. Rosta brödskivorna i varm stekpanna. Lägg sedan på lax, spenat och det pocherade ägget. Skeda över hollandaisen.
Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
Även i Tärnafjällen bjuds det på en riktig varm sommar med klarblå himmel, sol och ljusa nätter. Men igår gjorde jag en goding som jag ska dela med mig av
Läggpå ytterligare tre skivor åt samma håll som de första tre och fyll påmed resten av räkröran. se har problem med att många recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
Ägget skall ha stelnat men det skall finnas en krämighet kvar. Strö över parmesanen och om du har med dig en liten brännare kan du bränna toppen hastigt, gärna lite extra på oxfilén
Förbered garnityren på en bricka. Bena ur fisken och blanda ihop samtliga ingredienser med en gaffel. snurra ihop laxskivor till rosor, låt räkor och kräftstjärtar rinna av på hushållspapper, skölj och torka tomaterna
Fördela röran på våfflorna och toppa med koriander. Låt gästerna ringla på såserna hot or not. Blanda laxen med mangon, vitlökpulver, soja, tabasco och limesaft
Läggpå två till polarkakor, de sista två polar kakorna med släta sidan uppåt. Krydda rätt mycket finhacka purjolöken och blanda den med tonfisken i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.