Ägg Florentine med romshollandaise på brioche
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Ägg Florentine med romshollandaise på brioche

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 Garant briochebröd, eller annat ljust bröd
  • 4 ägg
  • 1 påse babyspenat
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 4 skivor kallrökt lax
  • ättika
  •  
  • ROMSHOLLANDAISE
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten
  • 3 äggulor
  • pressad saft av 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 20 g röd caviar

Beskrivning

    1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop vatten och äggulor i en kastrull.

    2. Ställ kastrullen på svag värme eller i vattenbad och vispa kraftigt tills blandningen tjocknar, 3–5 min. Ta kastrullen från värmen och vispa ner det ljumma smöret, en matsked i taget, tills såsen tjocknar.

    3. Häll därefter i smöret i en stråle, under vispning. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar. Avsluta med att vända ner rommen.

    4. Koka upp vatten i en kastrull med en nypa salt och lite ättika. Gör en virvel i vattnet med en sked. Knäck genast äggen i vattnet och sjud i 3–4 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

    5. Svetta löken mjuk i en stekpanna på låg värme. Höj sedan värmen och stek spenaten hastigt. Smaka av med salt och peppar.

    6. Rosta brödskivorna i varm stekpanna. Lägg sedan på lax, spenat och det pocherade ägget. Skeda över hollandaisen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.