Ädelostgratinerad quornfilé
Matilda
Matilda

Ädelostgratinerad quornfilé

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 500 gram quornfilé
  • 2 st purjolökar
  • 250 g broccolibuketter
  • salt & svartpeppar
  • Sås
  • 3 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 2 dl fraiche, t ex havre- eller sojafraiche
  • kinesisk soja
  • 150-200 gram ädelost

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Skär quornfilé i skivor och bryn med salt och svartpeppar.

    3. Skär purjolöken i bitar á 5 cm och förvälla tillsammans med broccoli.

    4. Låt grädden koka ihop och blanda därefter ner fraiche. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.

    5. Lägg quorn och grönsaker i en gratängform. Häll över såsen och smula över osten.

    6. Gratinera tills osten har smält och fått fin färg, ca 20 minuter.

    Tillbehör: serveras med ris eller potatisgratäng och sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.