äpple och vaniljrutor
Annies receptsamling
Annies receptsamling

äpple och vaniljrutor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4.5 2 röster

Ingredienser

  • 250 gram smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 0,5 msk bakpulver
  • Fyllning: 
  • 1 dl Kesella
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3-4 äpplen
  • kanel

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 grader.
    Smörj en ugnsform, ca 20x30 cm stor. (det går lika bra att använda bakplåtspapper).
    Jobba ihop mördegen i en matberedare eller för hand.
    Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen. Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen.
    Skala och skiva äpplena tunt. Placera dem tunt i formen. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena.
    Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena. Strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllningen och grädda i ca 30 minuter.

Kommentarer

  • eva.engstrom-3

     - 

    Hur många räcker kakan till ungefär?

Logga in eller Registrera för att kommentera.