Blanda samman ingredienserna till marinaden i en påse och vänd i kycklingvingarna. 700 g kycklingvingar. 5 tsk salt 1 msk örtkrydda 700 g kycklingvingar Ugn
4 4 port ris eller annat gryn 1 rödlök 1 vitlöksklyfta ca 550 g strimlad kycklingfilé 2 msk olja 2 tsk paprikapulver 1/2 dl tomatpuré 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1 röd paprika Lägg till i inköpslistan
Dela kycklingen i bitar om den inte redan är styckad i delar. Lägg kycklingen i en stor skål och tillsätt rapsolja, ketjap manis, salt, peppar, rosmarin, timjan och salvia samt citronsaft
Ta ur kycklingen och kolla så det inte ligger något kvar i kycklingen. Skölj kycklingen utvändigt och invändigt samt torka den någorlunda torr med hushållspapper
Bryn kycklingbenen i smör runt om samt salta och peppra dem. Blanda med kycklingbenen. Täck över med lite folie om skinnet på kycklingen börjar brännas
Bryn kycklingklubborna i smör runt om samt salta och peppra dem. Använd en ugnsfast stekpanna eller lägg över kycklingen efter i en ugnsform eller på ett ugnsgaller med en ugnsplåt under