Skär fisken i bitar och lägg dem i en ugnsform. Skär purjolöken i skivor och lägg den över fisken. Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen på 200 g i ca 25-30 minuter
Jag har flera goda recept på gång men jag tänkte att jag skulle börja med denna mumsiga fiskrätt. Om man har glömt att ta fram fisken från frysen så går det också bra
Lägg ner fisken i grytan. Sjud ett par minuter under lock tills fisken är klar. 600 g torskfilé eller torskrygg 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 3 msk olivolja 1 paket saffran, 0,5 g 1 burk hela tomater, 400 g 1 tsk paprikapulver salt & peppar 2 dl vitt vin 7 dl vatten 2 msk färsk timjan, finhacka urkärnade svarta kalamataoliver
Skölj strömmingen och låt den rinna av. Lägg ut den med köttsidan uppåt. Salta och peppra. Dela ansjovisfiléerna i bitar så att det blir en bit till varje strömmingsfilé
Tänkte ge er lite förslag på goda sillar att göra till midsommar. Dessa funkar ju såklart inte bara till midsommar utan till påsken och julen också, ja, året runt helt enkelt