Crème anglais. Lägg gelatinblad i kallt vatten. Blanda äggulor och strösocker i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i mjölken, koka sedan upp vaniljstång, grädde och mjölk och slå det över äggulorna, blanda väl och tillbaka i kastrullen
Smuldeg. Rör ihop rumsvarmt smör, mandelmjöl, havregryn, kokos och muscovadosocker. Bred ut en tredjedel av smuldegen i botten på en pajform, 24 cm i diameter
Smörj mandelformarna med smält smör. Skålla mandeln. Lägg mandel, bit-termandel, socker och vaniljsocker i skålen till matberedaren med kniven monte-rad och kör till ett mjöl
Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
1. Vaniljkräm- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken med både stång och frön och ta sen av från värmen och låt stå och dra i 15 min så smakerna kommer fram