Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fantastisk kladdkaka. Så grymt god. Nu är ju rabarbern som bäst och passa på att baka goda saker. Igår var vi på Donsö och mös med goda vänner, det var väldigt roligt att träffas och umgås lite med vänner man haft många år
Idag har vi bakat både nytt bröd och just nu är en fantastiskt lök&plommon paj i ugnen. I veckan bjöd jag på denna rabarber & hallonpaj med ett härligt täcke av havre och råg
Kommer ni ihåg minipajerna som jag gjorde i påskas. Det är nog inte en paj att äta som enda rätt till middag, men den passar utmärkt på en buffé med annan plockmat
Minipajer är toppen till nästan allt, tycker jag - på buffébordet, att ha i frysen och plocka fram när man är hungrig eller som tilltugg innan maten, till exempel
Denna laxpaj är underbart krämig och fräsch att servera nu till våren och sommaren. Pajdeg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord, rulla upp den på kaveln och lägg över den i pajformen
Idag testade jag ett recept på spenat- och fetaostpaj. Minskade mängden smör och ändrade lite i ingredienserna till pajdegen, så att den inte skulle bli allt för fet
Vegetarisk kvargpaj med spenat. Pajbotten. Lägg i det förgräddade pajskalet. Pajbotten. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda 10 minuter mitt i ugnen, 200 grader. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills pajen blivit fast
En i särklass bästa kalla pajer jag ätit. Västerbottensosten i pajen gör botten salt och krispig. Blanda alla ingridienser till fyllningen och bre ut i pajskalet