Min Kokbok

Min Kokbok

  • 37 Recept
Wook med fläskkött

Wook med fläskkött

Häll på kokosmjölken och kryddorna och puttra ihop några minuter. )450 gram fläskkött i strimlor (idag använde vi schnitzel)2 msk olja2 gula lökar i strimlor1 röd paprika i bitar1 färsk broccoli i bitar5 morötter i smala skivor10 rädisor i kvartar300 gram äggnudlar1 burk kokosmjölk1-2 tsk röd currypasta3 msk sojasås3 msk mango chutneyStek köttet hett i olja salta och peppra, lägg i grönsakerna och wooka runt tills dom blir glansiga ca 3-4 min
Ugnsstekt lax med äggsallad och avocado

Ugnsstekt lax med äggsallad och avocado

Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter. Ingredienser, 2 port. 500 g laxfilé. 1 avocado. 5 hårdkokta ägg. ca 1,5 dl majonnäs
Amerikanska Plättar med Hallon & Lönnsirap

Amerikanska Plättar med Hallon & Lönnsirap

- Jasså minsann, inte till dig då, undrade en nyfiken mamma. Tillsätt en liten klick smör om pannan torkat utStek 3-4 plättar åt gången med en ungefärlig diameter/storlek på 10-14 cmVänd plättarna efter någon minut
Kycklinglår med gratinerad avokado och couscous

Kycklinglår med gratinerad avokado och couscous

Pensla kycklingdelarna med smörblandningen och stek dem i ugnen ca 25 minuter (innertemperatur 75 grader). Toppa med riven ost och ställ in i ugnen och gratinera tillsammans med kycklingen de sista 10 minuterna
Karré med dragonsmör och ugnsrostade rotsaker

Karré med dragonsmör och ugnsrostade rotsaker

Vad hände med min sovmorgon. Jag ska faktiskt alldeles strax köra till jobbet medan resten av min lilla familj fortfarande ligger och sussar sött i sina sängar
Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

Ångad torsk600 g torskrygg, skuren i 4 bitar 20 g smör salt. 1Ägg- och forellromssås4 ägg 80 g forellrom 25 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 kruka dill salt
Skinksnitzel

Skinksnitzel

En rätt som jag lärde mig att laga i skolan när vi hade "Elevens val" är panerad skinksnitzel. Sedan dess har den fått följa med mig genom åren
Älgstek och hasselbackspotatis

Älgstek och hasselbackspotatis

Då tar du ut steken och virar in i folie i ca 15-20 minuter innan servering. In i ugnen på ca 175-200 grader i ca 25 minuter, till potatisen är genomlagad. ca 15-20 minuter. ca 25 minuter
Broccolipaj

Broccolipaj

Nagga botten med en gaffel och ställ formen i frysen ca 10 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter i 200 grader. Skär broccolin i mindre bitar som du kokar i saltat vatten ca 5 minuter, låt rinna av. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills den fått fin färg
Mustig köttgryta som heter duga

Mustig köttgryta som heter duga

Köttgryta2 förp bacon (à 140 g) 800 g nötkött, tärnat i 3x3 cm tärningar 2 gula lökar, skurna i centimetertjocka ringar 3 schalottenlökar, halverade 1 morot 1 palsternacka 3 klyftor vitlök 800 g krossade tomater 0,5 l rött vin 3 lagerblad 0,5 dl kalvfond 2 msk fond (fond du chef vegetabilisk) 3 dl vatten 5 msk tomatpuré 2 msk soja 2 msk smör timjankvist 10 champinjoner (eller annan svamp) salt peppar
Vårlig sallad med bresaola, mozarella och blåmögelost

Vårlig sallad med bresaola, mozarella och blåmögelost

Min sallad blev lite annorlunda men också väldigt god. Min salladsmix bestod av en egen blandning av ruccola, babyspenat och röd mangold, men du kan ta en färdig salladsblandning eller blanda ihop en egen mix av det du tycker om