Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Rimbobullar påminner mig alltid om ”lite äldre damer” som bjuder på bullar en sommardag. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter i 250C tills de får lite färg
(jag låter oftast min jäsa lite längre). Då jag får mina infall och omgående vill baka skivar jag alltid upp smöret fint för att det snabbt ska bli rumsvarmt
det blir köpesylt för min egen del. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Det är underskattat med kakor som innehåller sylt, tycker jag
Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i 12-15 minuter. Tidigare idag surfade jag runt lite och "sprang på" ett recept på jordgubbsgrottor hos barnfamilj
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min på en rumsvarm och dragfri plats. Låt bröden jäsa utan bakduk ytterligare ca 20 min. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 200º och grädda ytterligare ca 20 min
15 minuuttia. 15 minuter. 2 kpl - 2 stOhrarieskaMyllyn paras ohjeella. 2 dl kylmää vettä4-4,5 dl ohrajauhoja1 tl suolaaSekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja leivo välittömästi n 0,5 cm paksuisiksi rieskoiksi
Jag bröade min form med lite mjöl och kakao. Använd en form som är minst 26 cm i diameter, 28 cm går också bra. Sätt in i nedre delen av ugnen (175 grader) i ca 25 minuter