Matbröd

Matbröd

Morotslimpa med linfrö och havregryn

Morotslimpa med linfrö och havregryn

Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Fyllda brödsnurror

Fyllda brödsnurror

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt kallt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Blanda i honung, olja, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg
Morotslimpa med havregryn

Morotslimpa med havregryn

Morotslimpa med havregryn. 2 st. limpor. Du behöver. 50g jäst. 6 dl mjölk. 2 ½ tsk salt. 2 msk rapsolja. 1 msk socker
Filmjölkslimpor

Filmjölkslimpor

Under sommaren försöker jag hålla mig till enkel matlagning och bakning. En klassiker är att baka filmjölksbröd som inte behöver jäsa
Morotsbröd

Morotsbröd

Morotsbröd är nog mannens favorit, han tycker att det är riktigt gott. Det är det ju med. Detta är ett supergott recept som bör prövas
Morotsbröd krav

Morotsbröd krav

Häll i 37 gradigt vatten i assistenten. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt cocosfett, salt, sirap och dom rivna morötterna
Morotsbröd med havre ..

Morotsbröd med havre ..

Morotslimpa med havre. 2 limpor. Morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda. 50 g jäst. 3 ½ dl mjölk, fingervarm
Grövre morotsbröd med flingsalt

Grövre morotsbröd med flingsalt

Värm smöret och mjölken fingervarmt. Smula jästen i en bunke. Tillsätt den varma mjölken och vispa så att jästen löser sig
Bröd med soltorkade tomater

Bröd med soltorkade tomater

Idag ska jag och Jörgen baka bröd tillsammans. Hittade ett bröd med soltorkade tomater i. Detta såg jag som ett tecken på att det var hög tid att få lite bröd gjort här hemma och slänga in i frysen