Lägg ut skinkskivorna omlott till en ”matta” på en skärbräda. Till efterrätt ville jag självklart ha något som faktiskt gick att förbereda, som var lite lyxigt och framförallt lite lättare efter all denna goda mat
Ett matminne som jag har från min barndom är varma tunnbrödsrullar fyllda med skinka och purjolök. Jag tog med mig den maträtten in i mitt eget kök när jag flyttade hemifrån och jag åt det ganska ofta tills jag började äta LCHF-kost
Fräs lök och ris med resten av matfettet i en gryta, utan att det tar färg. När matfettet slutat bubbla - lägg i kycklingbitarna, men täck inte mer än 2/3 av stekpannan
Mixa fisk, räkor och curry i en matberedare. Tillsätt rivet limeskal, limesaft, mjöl, ägg, fisksås, ostronsås, hoisinsås och korianderpasta och kör till en slät smet
Smaka av med tomatpuré och tabazco. 1-4 msk Slotts tomatpuré delikatess. Häll Milda flytande margarin i en stekpanna (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget)
Nu är det bara att synka ihop allt, duka fram och ha som målsättning att alla sitter till bords när du kommer med maten så att alla får njuta av den GALET goda maten varm
-”Gillar inte du mat, där finns väl inget för dig. Stockholm har på senare år vuxit som matstad, man talar om den nordiska vågen och framgångarna i de olika mattävlingarna har verkligen satt Sverige och norden på matkartan