Lägg upp och garnera med persilja och rostade valnötter. Stick några hål med en gaffel i auberginen och lägg in den i ugnen i cirka 20 minuter eller tills den sjunkit ihop och skalet har svartnat
som heter karniyarik, den görs med färs. Du kan avnjuta rätten med sallad, ris, bulgur eller bröd. Tillsätt eventuellt mer olja om det känns för torrt, sänk värmen till medelvärme och lägg ett lock på stekpannan
Tillaga kycklingen tillsammans med böngrytan i ugnen. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs grönsakerna tillsammans med tomatpurén ett par minuter
Rätten serveras kall, varm eller ljummen som en förrätt, sidorätt eller huvudrätt med pasta. Speciellt den skeden som jag slevade i mig tillsammans med en bit bröd när det var dags att diska grytan
1. Ansa brysselkålen. Koka den i lättsaltat vatten 5–7 minuter tills den är nätt och jämnt mjuk. Häll av vattnet och kyl om den inte ska serveras direkt
Mixa samman frukt eller bär med bananen. Sätt luckan på glänt med hjälp av en stekspade. 200 gram Frukt (tex mango och papaya på bilden, men det går också med exempelvis bär)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.