Zucchinilasagne med köttfärs
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g nötfärs/lammfärs
  • 1
 smör eller kokosfett att steka i

  • 13 msk tomatpuré

  • 11 dl vatten

  • 15-6 soltorkade tomater

  • 1 salt och peppar

  • 11 stor zucchini eller 2 mindre

  • 13 msk olivolja

  • 1100 g riven ost

  • 11 liten burk svarta oliver
Sätt ugnen på 200 grader.

  • 1 Fräs färsen i smör eller kokosolja. Tillsätt tomatpurén, vatten och ­strimlade soltorkade tomater. Tillsätt pressad eller riven vitlök och smaka av med salt och peppar (nötfärs och lammfärs kan ätas rå men fläsk måste du steka en provbit innan du smakar).

  • 1 Skär zucchinin i tunna skivor. Häll olivolja i en ugnsfast form och varva zucchini och ­färssåsen.

  • 1 Avsluta med färssåsen och riven ost. Grädda i 20 minuter.

  • 1 Servera med oliver och färska kryddor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.