Den här sagolikt goda linscurryn med blomkål och morötter rörde jag ihop häromdagen. En mycket smakrik och mättande maträtt som jag definitivt kommer att göra fler gånger
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Har du valt att göra som jag och köpa helt naturella kikärtor som inte är tillagade, börjar du med att hälla av dessa i en sil och skölj med kallt vatten
Ingredienser Portioner. 4 250 g torkade gula ärter 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk finhackad persilja 1/2 msk bakpulver 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar rapsolja till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag hade siktet inställt på att göra en annan kryddig kikärtsgryta, med lime och chili, men ändrade mig när jag kom på att jag hade koreansk chilipasta i kylen
Fräs squash, svampoch tomater på medelvärme i en stekpanna med olja på tills svampen får färg. Pensla insidan på squashen med olja och strö över flingsalt
Jag hade en vag misstanke om att vi kanske skulle tycka att gratängen var en anings aning smaklös, med tanke på att den bara smaksattes med salt och svartpeppar, men jag ville ändå ge den en chans
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Under den mest intensiva skördeperioden kan det till ochmed bli lite för mycket av det goda, så nu ser jag fram emot en välbehövlig paus i zucchinikäkandet
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. De går att äta kalla och har man en eld att tillgå värms de lätt med lite folie omkring
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med det ljumna vattnet. Pensla bröden med lite vatten precis innan du sätter in dem i ugnen, strö över solrosfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.