Kalasförberedelserna fortsätter och ikväll stod paketinslagning på schemat. Extra bra att blivande 9-åringen sov hos en kompis så att vi kunde fixa med paketen i lugn och ro i vettig tid
Att äta vegetariskt är bra både för hälsan, mijön och plånboken. Dessutom är det gott. Pröva den här smakrika gratängen med zucchini och lins- och morotsröra, och med extra smaksättning av halloumi och parmesan, och se om du inte håller med mig
På fredag bär det iväg. Dags för fjällvandring med ett gäng goa glada tjejer. En är vegetarian, en är allergisk mot mögel och så jag då som inte kan ha laktos i maten
Tid ca 30 min / 4 pers. / Ugn 220 grIngredienser. 1 zucchini2 morötter15 plommontomater15 cm purjolök2 pkt fetaost1 dl grädde1 färsk chiliFärsk persiljasalt o pepparDela zucchinin i 1 cm-kuber och lägg i en ugnsfast formDela tomaterna på 4 delarStrimla purjolökenSkär morötterna i 1 cm-kuber som zucchininFinhacka chilinBlanda allt i samma form, salta o peppra överSmula ner fetaosten i en bunkeHäll i grädden och rör runt så det blir en "kräm"Salta och peppra i fetaoströran och häll sedan över den över grönsakernaStäll in i ugnen 15-20 min (tills ostkrämen har fått en fin, gyllenbrun färg)Garnera med färsk persiljaKLART
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.