10 minuter
Forma degen till baguetter och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fukta gärna händerna med lite kallt vatten så går det lättare att forma dem. Skär tre snitt varje baguette.
Blanda torrjästenmed sockret och några deciliter av mjölet i en bunke. Kavla ut degen (degen behöver inte jäsa) och tryck ut cirklar med en passande form
Men även Dublin ståtarförståsmed en katedral uppkallad efter nationalhelgonet. Garnera med rikligt med persilja och servera med potatismos eller ännu hellre Colcannon och ett glas öl, Porter eller Guinness
Jag får så många förfrågningar just nu från både företag och privatpersoner som vill ha hjälp att bli bättre på det här med veganmat och som vill hjälpa till att sprida ordet, att lära sig laga mer mat eller kanske vill hjälpa till och sprida sina egna nya coola produkter till fler
Jag skyller påhöstvädret, som gör att man helst inte vill göra så mycket annat än att krypa upp i sin fåtölj med en bok och dricka té och äta äppelpaj med så mycket vaniljsås att pajen knappt syns
Servera med tunn grädde och lingon och gärna en god råkost/sallad du tycker om. Jag tycker det är vansinnigt gott och jag föredrar den här Öländska varianten med en blandning av råriven och kokt pressad potatis, framför de Småländska som är gjorda på enbart kokt potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.