Salt och peppar. Tärna gurkan smått och finhacka löken. Blanda med bulgur och hackade örter. Blanda oljan med citronsaft och mixa ihop till en syrlig dressing
Maillardreaktionen gör att det blir gyllenbrunt - och jättegott. Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
salt och malen svartpeppar. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja. Riv osten, hacka persiljan och timjan samt skala vitlöksklyftorna
Krämig zucchini-sallad (påminner om potatissallad). De här pizza-bitarna är goda som tilltugg som fördrinken men är också en god, nyttig och snabb lunch eller middag
Det här är ett snabbt, enkelt och mycket gott recept för alla de där kvällarna när tiden kanske inte riktigt räcker till men det ändå vore gott med något rejält
Här ska ni få min godaste lasagne, och i och med det även den godaste köttfärssåsen. Hemma i Luleå är mamma den självutnämnda köttfärssåsdrottningen (hög status) och jag har alltid vägrat att äta all köttfärssås som inte var hennes eftersom att inget kunde mäta sig med den, men nu
Gott är det i alla fall och snart högsäsong för våra härliga svenska zucchinis. Den kan bli lite sladdrigare och blötare i köttet då, men snabbare går det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.