Maillardreaktionen gör att det blir gyllenbrunt - och jättegott. Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
salt och malen svartpeppar. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja. Riv osten, hacka persiljan och timjan samt skala vitlöksklyftorna
Lätta att göra, bara skala, riva och vispa ihop och sen "swish in i ugnen". Såsen kan man ha antingen turkisk/grekisk yoghurt, creme fraiche och t o m naturell kvarg i, brukar dock inte ta enbart kvarg utan blanda med något av det andra
Krämig zucchini-sallad (påminner om potatissallad). De här pizza-bitarna är goda som tilltugg som fördrinken men är också en god, nyttig och snabb lunch eller middag
Här ska ni få min godaste lasagne, och i och med det även den godaste köttfärssåsen. Hemma i Luleå är mamma den självutnämnda köttfärssåsdrottningen (hög status) och jag har alltid vägrat att äta all köttfärssås som inte var hennes eftersom att inget kunde mäta sig med den, men nu
Gott är det i alla fall och snart högsäsong för våra härliga svenska zucchinis. Den kan bli lite sladdrigare och blötare i köttet då, men snabbare går det
Riv zucchinin och lägg i en sil över en bunke. Strö över salt och låt stå. Skala och grovriv morötterna. Blanda med yoghurt och pressa i vitlök och citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.