Servera såsen med nykokt pasta och smula över den sista fetaosten. Imorgon ska jag i och för sig sälja saker på en loppis, vilket ju kan bli ganska intensivt det med kan jag tänka
Jag har ju fått hem en hel del zucchini som jag försöker hitta på lite olika saker med. Trots att jag saltar zucchinin innan och torkar av den för att få ut överflödig vätska vill jag steka den ordentligt (därav två gånger) för att få den smak och konsistens som jag är ute efter
Blanda zucchiningmedfetaostoch ringla över dressingen. Precis som auberginen gifter sig zucchinin utmärkt med olivolja och vitlök vilket jag använde när jag grillade dem
Idag serverade jag tomatsåsenmed bönpasta ochfetaost. När pastan kokat klart, riv ner blad med basilika i tomatsåsen, och häll sedan såsen över pastan (jag lägger upp pastan i portionsskålar först, jag blandar alltså inte ner tomatsåsen i pastan)
Lägg sedan i zucchini- och paprikastrimlorna och stek på medelvärme. Trots att jag äter varm mat, även en varm sommardag, så smaksätter jag maten mycket mer med örter och mindre av t ex spiskummin, chili, diverse curryblandningar osv
Här har jag gjort en vegetarisk variant av LCHF-pizzan och toppat med en lättfixad tomatsåsochzucchini, Har du tid kan du gärna koka ihop tomatsåsen en stund, men det går bra utan också
Smula över fetaostoch avsluta med några drag med pepparkvarnen och lite mer torkade örter. Nästan ingen har nog missat trenden att göra grönkålschips i ugnen och det här är en liknande variant men som går betydligt snabbare, perfekt som tillbehör till maten som bidrar med ytterligare en god smak och konsistent till rätten
Kikärtspasta medtomatsås, zucchinioch valnötter (vegan). Hetta upp olivolja en en djup stekpanna till medelvärmeoch fräs lök, zucchinioch vitlök tills att löken är helt genomskinlig ochzucchinitärningarna är genommjuka
Fräs zucchini, lök och kassler var för sig och lägg sedan i samma panna, gärna med lite hög kant. Lägg resten av tomatsåsen överst och toppa med riven parmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.