Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Strimla grönsakerna i långa band med hjälp av en osthyvel (det mjuka innanmätet i zucchinin är svårt att strimla, men spara det gärna och använd det till exempel hackat i grönsaksgrytor och soppor)
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Smält lite flytande smör i stekpannan och låt gul lök, vitlökoch soltorkade tomater mjukna i smöret
Jag fick en hel del uträttat och både smått och gott fick följa med hem. Nu tänkte jag bjuda på ett kycklingrecept med smarrig fyllning som jag lagade ikväll
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Kycklinggryta med smak av soltorkade tomater, balsamico och knaperstekt bacon. Galet god och blir riktigt krämig och smakrik till den krispiga zucchininoch salladslöken
Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomateroch getost
Tillsätt då lite olivolja och lägg i zucchiniochvitlök. Skala och flisa vitlöken. Fördela champinjonerna ochzucchinin i pajskalet tillsammans medtomaterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.