I denna krämiga och goda lasagne ingår vår allra sista hemodlade zucchini. Nu när zucchinin (äntligen) är slut för det här året ser jag fram emot att börja använda andra grönsaker och rotfrukter i maten, för den senaste tiden har det känts som att vi inte har ätit mycket annat än zucchini (och rödbetor)
Hetta upp olivolja i en stekpanna, salta och peppra zucchinin lite lätt på varje sida. Häll över köttfärssåsen och täck med ytterligare ett lager zucchini skivor
I helgen skördade jag ganska mycket zucchini som jag sedan använde i olika sorters maträtter. Jag gjorde bland annat den här fantastiskt goda lasagnen med zucchini, ajvar och fetaost
Skiva zucchinin i 1 cm grova bitar. 1 zucchini. Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan och tillsätt tomaterna och socker
Dagens lasagne blev en rejäl på tre varv majsplattor med en hel förpackning Oatly iMat förvandlad till bechamelsås med lite majsstärkelse ( OBS, iMat är inte naturligt glutenfritt, välj annan växtbaserat grädde om ni är osäker på att klara den ), grillad paprika, zucchini, champinjoner, röda linser som kokat sig krämiga i en god buljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.