Strö över mandelhacket. ½. Sätt ugnen på 150 grader. Halvera filodegsarken till ca 20x30 cm (Håll dem fuktiga under en våt handduk, de torkar lätt)
Fördela den varma sockerlagen jämnt över den svalnade baklavan. BaklavaPortioner. Baklavan ska då ha sugit åt sig sockerlösningen och inte vara kladdig på ytan
Apelsin- och rosenvatten lägger man i slutet av koktiden. DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED ARLA Snart är det äntligen Eid och tillsammans med Arla har jag tagit fram ett recept på en underbar baklava som är perfekt att bjuda på till Eid
Blanda nötter, mandel, ströbröd, socker, citronskal, kanel och nejlikor. Grädda i medelstark ugn (ca 180-200 grader) i ungefär en timme, tills kakan är vackert gyllenbrun. 500 gr valnötter och mandel - finhackade. 1 tsk kanel
Blanda mandel, kanel, ströbröd och socker. Strö över mandelhacket. 400 g finhackad sötmandel. 1 msk kanel. Halvera filodegsarken, de ska mäta ca 20x30 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.