Stjälkarna tar lite längre tid att koka, så jag brukar göra i ordning topparna samt stjälkarna som jag antingen skär i skivor (”broccolikarameller” kallar barnen dem för) eller i stavar medan vattnet kokar upp – så lägger jag i stjälkarna ett tag före topparna som jag försöker dela till mindre knippen – bäst att bara göra ett litet snitt underifrånoch sedan dra isär så blomknopparna hålls så oförstörda som möjligt och inte krossas av kniven
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånoch med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Slå av kokvattnet och kyl bladen snabbt under rinnande kallt vatten. I dag blir det en liten rapport från vårt nyårsfirande, i alla fall den delen som är ätbar för det var ungefär vad som fastnade på bild
Rensa kycklingen och dela den i mindre bitar. Hacka paprikan och strö över den och riven ost. Servera kycklingen tillsammans med kokt ris och lite goda grönsaker
slå ut någon dl vatten i botten av ugnen (alt. -)brödet är jättegott och blev faktiskt precis så vackert och gott som jag hoppades utan att man behövde några magiska brödfingrar
Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. I löööv thaimat, sushi och annat japansk, kinabufféer, vietnamesiskt, mongoliskt
Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg
Blanda ut jästen i vattenoch olja, tillsätt sedan mjöl och salt. Receptet på pizzadeg och tomatsås är hämtat från den fina bloggen Remsans bistro, som i sin tur har hämtat receptet från Pain de Martin (surdegsbrödens okrönte mästare
Jag har tidigare skrivit om alla fina produkter från Sevan som jag hittat. Det går i perioder och oftast brukar matlagningsintresset öka när jag hittar spännande produkter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.