11 gul
lök 200 g svartkål 2 selleristjälkar 3 klyfta vitlök 2 morötter 1 msk torkad oregano 1 msk torkad basilika 0,5 msk torkad timjan 2 msk tomatpuré 1 burk krossade tomater (à 400 g) 2 grönsaksbuljongtärningar 6 dl pasta (valfri sort) 1,2 l vatten olivolja, till stekning och servering salt peppar
1 Till
servering3-4 msk färsk persilja, finhackadFinhacka alla grönsaker. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs svartkål, lök och vitlök mjuka. Tillsätt alla kryddor och fräs snabbt. Tillsätt övriga ingredienser förutom pastan och låt puttra i ca 15-20 minuter under lock. Häll sedan i pastan och låt puttra ytterligare tills pastan mjuknar (se koktid på förpackningen). Späd eventuellt med mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Toppa med hackad persilja och lite olivolja! Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning och njut av din minestronesoppa! /Köket redaktionen
Skala och hacka vitlökarna. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs vitlöken. Häll i vatten och buljongtärningarna, tillsätt de krossade tomaterna och paprikapulvret
Denna matiga cajunkryddade soppa, med bönor, majs och morötter, passade perfekt att äta som återhämtningsmat efter den tråkiga förkylning som vi nyligen dragits med här hemma
Koka pastan (enligt förpackningen). Skala och hacka alla grönsaker. Hetta upp oljan i en vid kastrull, tillsätt grönsakerna och tomatpurén, låt fräsa sakta i 5 minuter
Skölj, skala och finhacka grönsakerna och fräs i olivolja i en kastrull. Häll över en burk tomatsoppa (eller färdig tomatsås), buljongtärningen och häll på vatten
Minestronesoppa. Minestronesoppa 4 pers. Minestronesoppa 4 pers 400 g nötfärs. Kan vi inte ha sån där soppa som dom har i skolan, har yngste sonen frågat vid ett flertal tillfälle
300 g spaghetti 4 klyftor vitlök 1 rödlök 1 dl persilja, finhackad 400 g körsbärstomater 1-2 tsk chiliflakes ca 240 g skalade räkor 1 citron, finrivet skal och saft 1 kruka färsk basilika 1 dl parmesanost, finriven salt peppar olivolja, till stekning och servering
Skär baconet i små bitar. Skala morot, potatis och lök, och skär i små tärningar. Strimla purjolöken. Fräs bacon och grönsakshacket i olja några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.