Häromdagen gjorde jag VarmaMackor Jalapeño Cheese/Skinka/Tomat som blev suveränt goda, jag kunde inte släppa tankarna på dessa mackor så jag blev tvungen att göra lite fler och denna gång med lite olika smaker
Och självklart var det frestande att äta upp alltihop redan där innan man slog på den varma mjölken. De hade aldrig oboy utan där fick man röra ihop sin egen varma choklad med kakao, grädde och lite socker i
Dock lyser solen så himla fint idag så jag lockades att ta mig ut på en löprunda. Värm resten av mjölken i mikron eller en annan kastrull och skumma mjölken med en mjölkskummare eller genom att vispa hetsigt med en vanlig visp
När jag var liten så gjorde vi sådana här varmamackor ,fast jag tror vi gjorde våra på formfranska. Varmamackor framför tvn är mysigt en regnig sommarkväll
Varmamackor var utmaningen på Fusion Food och eftersom jag precis varit i matlandet Jämtland där jag rekat lokalproducerad mat så inspirerades jag till den här, perfekt efter en dag i backen och serveras med fördel till en mörk öl eller ett glas gluewine
Jag gör aldrig varmamackor utan tomater. De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som påläggpå en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Lägg smeten (efter att den är gräddad) på smörat formbröd å så in i ugnen igen. Räcker till många mackor 200 g philadelphia färskost. 1 påse tacokryddor. 2-3 krm sambal oelek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.