Det blev ostpaj och en favorit, filodegspaj med spenat och ost. Garnera med hallon. Efter ganska mycket god kaloririk mat i några dagar ville jag göra en lite fräschare middag
Som jag skrev i det förra inlägget om Cake pops/Cake balls gillar jag inte att baka med "köpta" kakor i receptet eftersom det inte blir hembakat på riktigt då
Imorse åt vi sådan här yoghurtpannacotta till frukost. Bally har hoppat omkring i snön som en glad liten kanin med husses vante i munnen, medan husse himself har skottat snö och varit och handlat
Nu verkar det som att Systemet har slutat medsmultronlikör men då kan man ta Bols Strawberry likör. Fyll på med isen och sodavatten tills glaset är fullt
Servera med de solfrukter du tycker bäst om. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem med stången i en kastrull tillsammans med matlagningsgrädden
Koka upp grädden i en kastrull tillsammans med vaniljen. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält i en annan kastrull tillsammans med 1/2 dl turkisk yoghurt. Ställ kallt i kylskåp med plast över minst 2-3 timmar. Toppa med 1/2 passionsfrukt + 1/2 jordgubbe per glas
-) Ibland dekorerar jag bara med osockrade hallon. -) Ibland dekorerar jag bara med osockrade hallon. 2 gelatinblad3 dl yoghurt, honung eller vanlij 3%3 msk florsocker1 tsk vaniljsocker1 dl matlagningsgrädde 15%250 g färska eller tinade frysta hallonrivet ska och saft från 1 lime2 msk florsocker2 msk finstrimlade blad färsk basilikabasilikablad till garnerinLägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten Blanda yoghurten med florsocker och vaniljsocker (Använd ett litermått eller bunke med pip så underlättas upphällningen sen)Krama ur och smält gelatinbladen i matlagninsgrädden på svag värmeBlanda grädden i yoghurten och häll upp i 4 portionsglas. Vi servering, toppa pannacottan med hallon och garnera med basilikablad 4 portionser, gör gärna dubbelt när du är igång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.