Rårördabär, havrekaka och tjinuskisåsHöstig dessert medrårördabär och havrekaka. Garnera slutligen desserten med halverade hallon och björnbär samt grädden som är kvar
-Fördela de rårördabären i mitten och garnera med jordgubbar. När marängen har sugit åt sig av bärsaften och vaniljkrämen blir den så mjuk att den nästan smälter
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Krossa bären, (de behöver inte repas), enklast med händerna eller en mosstöt. Mät råsaften och tillsätt ca 1 kg socker till varje liter, mindre, 8-9 hg, om det är söta bär (t. 1 Använder man bär, särskilt vinbär, som inte är riktigt mogna geléar sig saften. 2 Att man sätter till atamonen i första skedet beror på att risken för jäsning är störst när man har bärenmed. 3 l bär (mogna)
Lägg allt i en stor bunke eller spann med lock. Fyll på med vatten så det täcker rabarberna. Mina rabarber hade växt sig rätt stadiga över sommaren, så det kunde bli en sats rårörd rabarbersaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.