Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsyltmed massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Det här brödet innehåller ingen sirap vilket många liknande bröd gör utan får sin sötma av torkade aprikoser och sin saftighet av yoghurt tillsammans med rivet äpple
Mixa lingonenmed mixerstav. Tryck ut degen i en form med löstagbar form. Blanda creme fraiche, kesella,vaniljkesella,vaniljsocker,lingonsylt och kryddor
Jag gjorde en variant på mitt vanliga filmjölksbröd häromdagen då jag istället för att bara använda grahamsmjöl använde dinkel och rågsikt också, oj så gott det blev, precis i min smak med massor av nötter och fröer
Smaken är ju personlig och därför rekommenderar jag att du börjar med hälften av sockret och smakar av till du hittar den balans mellan sötma och syra som du önskar
Mät upp samtliga ingredienser förutom lingonen i en kastrull. Vi har precis lagt in 1,5 liter lingon i lag, vi fick prova det hemma hos min pappa och hans fru och vi blev överförtjusta i smaken, lingonen passar utmärkt till grytor och fläskstekar och säkert till mycket annat som vi inte har hunnit prova än. Lag till 1-1,5 liter lingon. 1 dl ättiksprit, 12%2 dl socker3 dl vatten½ tsk salt1 bit hel kanel5 hela nejlikor1 lagerblad1 liter lingon. Häll den svala lagen över lingonen och låt stå kylskåpskallt att dra i ca 8 timmar innan de avnjuts. 1-1,5 liter lingon. 1 liter lingon
Lägg dem på plåt med bakpapper. Skåra lätt med vass kniv. Värm yoghurten till 37 º, fingervarmt. Rör ut jästen i en del av yoghurten,tillsätt resten,salt,rågsikt
08 Sep. 06. 20. Yoghurtbröd. 0kommentarer. Bakade lite mörkt bröd för någon dag sedan. Detta bröd är perfekt att frysa in och plocka fram när det behövs
Fördela de frysta lingonen i dessertglas och skeda över den varma så-sen. Låt såsen koka på medelvärme under omrörning tills den är simmig, ca 10 minuter. 5 dl lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.