Blanda kål, lök, skivad vitlök och kryddor i en ugnsform och blanda runt med soja och olja. Det är en alldeles utmärkt indonesisk pytt i panna om man har kyckling eller fläskkött över, och i kylskåpet ligger just nu lite ugnsbakad kyckling och väntar på att bli uppäten
4 1/2 purjolök 3 vitlöksklyftor 4 port ris 1 tsk olja ca 480 g fläskfärs 1 msk curry 2 krm malen kardemumma 1 tsk sambal oelek 2 dl röda linser 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 huvudsallad 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Röda linser 25 % rabatt I love eco 400 g Mer info Ladda kupong
Skär bort eventuell svål och skär fläsket i två centimeter breda strimlor. Stek fläsket knaprigt i sparsamt med olja i en stor stekpanna eller traktörpanna
Linda in nudlar och annan fyllning i salladsblad och lägg med skarven ner. Vad sägs om att doppa dem i en småhet jordnötssås, en honungs och sesamsås eller en chili och ingefärssås
Igår var jag iväg på julbord med jobbet, och det var riktigt trevligt. och en chokladfontän. Massor med olika sorters hemgjorda sillinläggningar med lite ovanliga, men fantastiskt goda, smakkombinationer var liksom bara början av julbordet
Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
300 g risnudlar (breda) 8 klyfta vitlök (mycket men gott. ) 3 röda chilifrukter (mindre om du inte vill ha så mycket hetta) 300 g kycklinglårfilé neutral matolja, att steka i 4 salladslökar 1 broccoli (liten) 1 dl ostronsås 2 msk fisksås 1 msk kinesisk soja, eller thailändsk 1 msk strösocker 2 dl thaibasilika (eller holy basil)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.