Stek lövbiffsrulladerna i en panna med höga kanter tills det får fin färg på all sidor. Det finns få saker som går så fort att göra som fylld lövbiff och pasta, man kan variera detta i all oänderlighet men jag valde att fylla den med Mozzarella den här gången
Lövbiff kan vara ganska torrt och tråkigt, men med en härlig marinad som får dra i sig riktigt länge blir lövbiff, uppträdd på spett, en höjdare på buffébordet
Då tändes grillen och på den blev det fylld lövbiff och naanbröd till detta krämig potatisgratäng. Det var lite dåligt väder på dagen, men på eftermiddagen kom solen
Hetta under tiden upp en stekpanna och bryn köttet ordentligt på hög värme i ett par omgångar. Bjud nykokt grönsaksris till 400-500 g lövbiff eller rostbiff
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Yakinikupå Oumph. Servera Yakiniku tillsammans med kimchi och ris. Skölj och strimla purjolöken och skala och riv vitlök, ingefära och äpple på ett rivjärn
Vi börjar med den japanskinspirerande rätten som är en yakiniku men gjord på köttfärs. Men jag känner inte riktigt att köttfärs var min grej utan jag vill hellre ha det strimlade köttet till en yakiniku men smakerna var goda
Lägg ut lövbiffarnapå skärbrädan, salta. Bred på senap, lägg två skivor ost och en skiva skinka. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet
Det är en enkel gryta pålövbiff. Syltlök påminner mig om barndomens söndagmiddagar - om mormors brunsås, pressgurka, en vaxduk med halkskydd under och jorgubbskompott på gröna glasassieter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.