YakinikupåOumph. Servera Yakiniku tillsammans med kimchi och ris. Skölj och strimla purjolöken och skala och riv vitlök, ingefära och äpple på ett rivjärn
Servera med jasminris och kimchi. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 minuter
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
(Koka ris att servera med, fixa lite grönsaker som passar. )Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet i omgångar på hög värme tills marinaden kokat in
Krydda på ganska bra med salt, peppar & cayenne (oumph smakar inte så mycket i sig själv). Så i receptet nedan finns alla delar med, men det kan faktiskt skilja på en tesked eller så
Rör ut gelatinet med lite av hallonblandningen och häll det i en fin stråle ner i resten. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Blanda smöret med persilja och riven vitlök. Bred på den utrullade pizzadegen. Ett enkelt och gott vitlöksbröd som tillbehör till te x grillat eller en god soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.