)Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet i omgångar på hög värme tills marinaden kokat in. Yakinikupålövbiff (4 portioner)600 gram finstrimlad lövbiff0,5 dl sesamfrön1 msk olja10 cm finstrimlad purjolökYakinikumarinad1 dl japansk soja2 msk strösocker1 msk finriven ingefära0,5 msk sesamolja1 pressad vitlöksklyftaGör så hör. 600 gram finstrimlad lövbiff
Stek lövbiffsrulladerna i en panna med höga kanter tills det får fin färg på all sidor. Det finns få saker som går så fort att göra som fylld lövbiff och pasta, man kan variera detta i all oänderlighet men jag valde att fylla den med Mozzarella den här gången
Lövbiff kan vara ganska torrt och tråkigt, men med en härlig marinad som får dra i sig riktigt länge blir lövbiff, uppträdd på spett, en höjdare på buffébordet
Då tändes grillen och på den blev det fylld lövbiff och naanbröd till detta krämig potatisgratäng. Det var lite dåligt väder på dagen, men på eftermiddagen kom solen
Hetta under tiden upp en stekpanna och bryn köttet ordentligt på hög värme i ett par omgångar. Bjud nykokt grönsaksris till 400-500 g lövbiff eller rostbiff
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Yakinikupå Oumph. Servera Yakiniku tillsammans med kimchi och ris. Skölj och strimla purjolöken och skala och riv vitlök, ingefära och äpple på ett rivjärn
Vi börjar med den japanskinspirerande rätten som är en yakiniku men gjord på köttfärs. Men jag känner inte riktigt att köttfärs var min grej utan jag vill hellre ha det strimlade köttet till en yakiniku men smakerna var goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.