Idag lagade jag en rätt som jag lärde mig i skola i början av 90-talet men den är ändå en smarrig klassiker. Till 4-6 personer. 350 gram lövbiff 1-2 morötter 10 cm purjolök 1 gul paprika 1 paket äggnudlar ( 250 g torra) 1 burk strimlade bambuskott 1 burk minimajs 4 tomater 3 stora champinjoner Marinad. Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en skål Skär lövbiffen i tunna strimlor och lägg dem i marinaden ca 30 minuter Skala och skär moroten i tunna skivor Strimla upp övriga grönsaker i lagoma bitar Koka upp vatten till nudlarna Koka nudlarna enligt tid på förpackningen Häll av vattnet och ringla på lite olja så att inte nudlarna ska klibba Stek köttet på hög värme med all marinad Släng i morötter, lök, bambuskott och champinjoner Låt allt bli lite mjukt Tillsätt nudlar, paprika och tomater Låt allt bli varmt och krydda på mer om det behövs 350 gram lövbiff 1-2 morötter 10 cm purjolök 1 gul paprika
Skala morötterna 5-6 st och skiva i tunna bitar. Stekta nudlar med kyckling & purjo. 13 maj 2019, 19. 35. Den här rätten har jag inte måttat alls utan slängt ihop vad jag hade hemma
Skär köttet i mycket tunna strimlor. Ansa, dela, skölj och strimla purjolöken. Marinad. Blanda soja, sherry, riven vitlök, honung och ingefära i en skål
4 Sås 1 vitlöksklyfta 1 msk riven ingefära 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl strösocker 1/2 tsk sambal oelek Grönsaker 250 g pak choi 1/2 knippe rädisor 1 lime 1 msk olja salt och peppar Kött ca 500 g strimlad ryggbiff 1 msk olja Tillbehör 1/2 kruka gräslök 4 port äggnudlar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.