11 kokt potatis ½ burk tonfisk ½ dl yoghurt 1 msk sweet chilisås Salt Peppar Basilika 1 tunnbrödMosa potatisen med tonfisken, yoghurten, chilisåsen och kryddorna
Blanda med smält smör. Smaka av med peppar. Garnera med hela räkor, lök, gräslök, dill och citron. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant klädd med bakplåtspapper, 24 cm i diameter. 250 g räkor med skal
Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Servera med sallad till. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av
Rulla ihop (längs med långsidan), plasta in och förvara i kylskåp. En stund innan servering, skär i ca 2 cm skivor med en vass kniv och lägg upp på serveringsfat
Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Pressa potatisen och blanda med salt, peppar, rökt bog, salladslök, ägg och äggula. Ta upp lite med en sked och forma till en boll som rullas i ströbröd
Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Strimla paprikan och blanda ner hälften i färsen tillsammans med krossade tomater, fond, vatten, tomatpuré, basilika, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.