Då vi har delvis gjort tomatbröd(de ugnsrostades först och sedan lades i surdeg), konserverat tomater, ätit tomater till varje måltid och även torkat tomater
När mjölksyra bildas sänks Ph-värdet, vilket gör att hållbarheten ökar. Jag älskar syrade grönsaker. Syra grönsaker är en traditionell konserverings metod
-) men med dom ingredienserna så kan det ju inte bli annat än gott. Nu har jag rätt så mycket tomater i växthuset så därför beslutade jag mig för att testa ett av Camilla Plums recept på konserverade tomater
Syrade produkter, så kallade fermenterade livsmedel, är otroligt gynnsamt för tarmmiljön. Man ska försöka äta något syrat varje dag för att hålla magen i trim
gurka, gurkor, inlagd, inlagda, syrad, syrade, polskt, tillbehör Ingredienser. Ingredienser3 kg gurkorMassor med dill1 hel vitlökCa 2 msk svarta eller gula senapsfrön3dl grovt salt utan jod1 bit pepparrot 4,5dl vattenGör så här
Syrade grönsaker är fullproppade med nyttiga bakterier. Dessa grönsaker funkar bra att syra. När veckan har gått, kolla så det ser ut som lätt kolsyra (små bubblor) i kålen när du vickar på burken
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.