Wook med kyckling, bacon och pasta
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 förp frusna wookgrönsaker (finns många ta den du tycker om)
  • 13 dl okokt pasta
  • 13 st kyckling fileér
  • 11 - 2 pkt bacon
  • 11 - 2 st gul lök
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 11 färsk chili eller malen torkad (valfritt)
  • 11 - 2 msk soya (den du själv tycker om)
  • 1 ca ½ dl olja (jag anväder oliv olja men går bra med vilken som)
  • 1½ dl grov hackad persilja (valfritt)
  • 11 förp frusna wookgrönsaker (finns många ta den du tycker om) 3 dl okokt pasta 3 st kyckling fileér 1 - 2 pkt bacon 1 - 2 st gul lök salt peppar 1 färsk chili eller malen torkad (valfritt) 1 - 2 msk soya (den du själv tycker om) ca ½ dl olja (jag anväder oliv olja men går bra med vilken som) ½ dl grov hackad persilja (valfritt)Koka pastan enl. anvisningar på paketet och låt rinna av spara ca 1dl av kokvattnet. Under tiden häller du i oljan i wookpannan och låter den bli varm stek därefter baconet som ska stekas tills det börjar "ramla isär" Under tiden strimlar du kycklingfileérna i lagoma strimlor och krydda med salt peppar samt ev chili. lägg i kycklingen i wooken stek ca 5 min rör om då och då så det inte bränner fast i botten. Häll i de tinade avrunna wookgrönsakerna samt löken och låt det steka ytterligare en 5 min. Häll i pastan och hälften av av pastavattnet låt puttra i ett par minuter. rör då och då och se om du behöver späda med mer pastavatten. sist häller du i soya och smakar av, salta och peppra om det behövs låt det annars småputtra en 3-5 min med försiktig omrörning (dela en kycklingbit och se om den är färdig) och ev spädning av resten av pasta vattnet för wooken ska inte vara för torr. Strö sist över persilja och servera genast med ev ett gott bröd till

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.