Wontonsoppa med pak choi och sesam
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 l kycklingbuljong
  • 12 dl vatten
  • 12 msk japansk soja
  • 11 msk sesamolja
  • 12 klyftor vitlök, tilltryckta
  • 11 cm ingefära
  • 11 tsk nymalen vitpeppar
  • 11 förp wontonplattor, tinade
  • 12 dl finhackad vitkål
  • 1300 g fläskfärs
  • 13 salladslökar, tunt skivade
  • 12,5 msk japansk soja
  • 12 tsk riven ingefära
  • 11 klyfta vitlök, finriven
  • 12 tsk sesamolja
  • 12 tsk strösocker
  • 12 tsk fisksås
  • 12 pak choi
  • 11 msk sesamfrön, rostade (gärna både svarta och vita)
  • 11-2 msk chiliolja
  • 1 Soppbas1,5 l kycklingbuljong 2 dl vatten 2 msk japansk soja 1 msk sesamolja 2 klyftor vitlök, tilltryckta 1 cm ingefära 1 tsk nymalen vitpeppar
  • 1 Fyllda wontons1 förp wontonplattor, tinade 2 dl finhackad vitkål 300 g fläskfärs 3 salladslökar, tunt skivade 2,5 msk japansk soja 2 tsk riven ingefära 1 klyfta vitlök, finriven 2 tsk sesamolja 2 tsk strösocker 2 tsk fisksås
  • 1 Att lägga i soppan2 pak choi 3 salladslökar, tunt skivade 1 msk sesamfrön, rostade (gärna både svarta och vita) 1-2 msk chilioljaBörja med att smaksätta buljongen. Koka upp kycklingbuljongen. Tillsätt 3 dl vatten, soja, sesamolja, vitpeppar, vitlök och ingefära. Låt få ett uppkok och smaka av. Plocka bort vitlök och ingefära. Sätt på lock och dra av från värmen medan du gör wontons. Skär pak choi i tjocka längder. Lägg åt sidan. Rör samman smaksättningen av wontonfyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås. Häll smaksättningen över färsen. Tillsätt finhackad kål samt skivad salladslök och blanda väl. Fyll varje wontonplatta med drygt en tesked fyllning. Fukta kanterna och vik ihop kanterna mot varandra så det bildas en trekant. Fukta fingrarna och vik ändarna på trekanterna mot mitten och ”lås” dem som små paket. Koka upp buljongen igen och lägg i 10-15 wontons åt gången. Låt dem flyta upp och koka ytterligare 1 minut. Lägg dem därefter i djupa serveringsskålar. Upprepa proceduren med resterande wontons. När alla wontons är kokta läggs pak choi i det kokande vattnet i 1 minut. Toppa skålarna med pak choi och häll över buljongen. Strö över salladslök och sesamfrön. De som vill ha lite hetta ringlar över lite chiliolja. Servera genast!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.