Wokade grönsaker med cashewnötter
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 12 centimeter färsk ingefära
  • 11 ⁄2 – 1 röd spansk chilipeppar
  • 12 msk rapsolja
  • 12 morötter
  • 12 palsternackor
  • 11 ⁄2 purjolök
  • 11 ⁄2 huvud salladskål
  • 1250 g sojabönor, frysta och tinade
  • 1100 g färska böngroddar
  • 1 salt, peppar
  • 1 limeklyftor
  • 1 teriyakisås
  • 1 rostade cashewnötterSå här gör du 15 minuter Skala och finhacka vitlök och ingefära. Det går lättast att skrapa av skalet på ingefäran med en tesked. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och skär morötter och palsternackor i tändsticksstrimlor. Ansa och skär purjolöken i sneda skivor. Skär salladskålen i strimlor. Woka vitlök, chili och ingefära i en het stekpanna med olja, 10 sekunder. Tillsätt rotfrukterna och efter 2 minuter purjolök, salladskål, sojabönor och böngroddarna. Salta och peppra. Lägg upp på tallrikar och strö över rostade cashewnötter. Servera och med limeklyfta och teriyakisås. Garnera med timjan. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 26

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.