och blanda sen ner kycklingbitarna, blanda väl. Marinad till kycklingen. Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
De ville ha kycklingwokmed mycket grönsaker. Smaka av med ingefära, vitlök, salt o peppar. Värm olja i en wokpanna, tillsätt lite riven ingefära, vitlök ochchili
500 g kycklinglårfilé. 1 msk kycklingfond. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g kycklinglårfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk torkad oregano 4 skivor parmaskinka 2 dl Arla® vispgrädde 2 msk balsamvinäger 1 msk kycklingfond 2 pressade vitlöksklyftor 150 g sockerärter 200 g cocktailtomater ½ dl plockad färsk oregano
I såsen har du jordnötssmör, antingen med eller utan bitar, limesaft, chili, vitlök och en vattenskvätt - limeskalet river du över kycklingen innan stekningen
Bättra på vissa smaker om du tycker det behövs mer soya, ostronsås, ingefära, chili etc. Här snålas inte med varken kött eller grönsaker och definitivt inte på smaken
4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Blanda soja, sweet chilisås, lime och sesamfrön till dippsåsen. Fräs färs, lök, vitkål, vitlök och purjolök i en stekpanna med olja tills färsen är smulig och fått färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.