4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Servera med kokta glasnudlar. Skär grönsakerna i mindre bitar eller strimlor. Woka grönsakerna i oljan och häll på sesamolja och en skvätt soja i slutet
Servera genast med kokt ris och lite soja. Woka grönsakerna hastigt och rör hela tiden. Tillsätt spenaten under omrörning när grönsakerna börjar mjukna
Servera genast med ångande varmt ris. Stek i rykande het stekpanna/wok med 1 matsked olja tills biffen har fått färg. Häll i lite mer olja och fräs vitlök och ingefära i ca 10 sekunder, fortsätt med krossad sichuan och chiliflakes
Nu undrar ni varför jag skriver om allt detta, vad har det med den wokadebiffen att göra. Om köttet inte är färdiggrillat som jag gjorde så kan man ju steka det i stekpannan - biffarna och låta det svalna något innan man skivar upp det i strimlor och krydda med massor av nymald svartpeppar
Fräs grönsaker och purjolök i lite matolja. Strimla lövbiffen och blanda samman köttet med soja. Fräs vitlök och biffstrimlor i lite matolja på ganska hög värme några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.