Nu äger jag ingen wok men jag brukar lösa det med min stora stekpanna som har höga kanter, lite mer spill på spisen men resultatet blir gott ändå.2-3 personer
Det som gör den här woken alldeles magisk är såsen på soja, honung, ingefära, risvinäger med mera. Blanda ihop soja, honung, risvinäger, chilisås, ingefära
Woka nu grönsakerna, börja med morötterna som är hårdast och låt sedan de övriga grönsakerna wokas i omgångar och i sista svängen låter du ingefära, vitlök och chilihacket fräsa med
Denna gången blev det kyckling i hoisinsås med pak choi, ingefära, paprika, rödlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kycklingen på hög värme, lägg sedan över på en tallrik
servera woken i rostat pitabröd med lite sweet chili blandat med creme fracihe. Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer
Vad sägs om wokmedkyckling, morötter och kål. Skär limen i klyftor och servera till woken. Vänd ner nudlar, grönsaker och vinägerblandningen i pannan medkycklingenoch rör runt
Rör ner linserna och vattnet som är kvar efter kokningen och smaka av med salt och peppar. Häll några matskedar olja i en gryta och fräs först kycklingoch därefter ingefäraoch vitlök
Lägg dem i formen och ös med marinaden. Skär kycklingklubborna mitt itu till ben och lår. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.