Såhär brukar jag göra medtofun om vi ska äta pad thai till exempel, men om jag istället ska göra en wok brukar jag marinera tofun (mörk soja, sweet chilisås och sesamfrön) och sedan steka tills den får lite yta
En väldigt god japansk wokmed smak av kokos, ingefära och limegräs. Rör ner tofu, pak choi, böngroddar, koriander, soja, sesamolja, limesaft och kokos- och ingefärasåsen med nudlar i och rör om tills allt blivit varmt
Skiva tofun i bitar och stek på ganska hög värme tillsammans med kokosolja, tamarisoja och sirap. Hacka vitlöken fint och halva löken och fräs med, lägg även på skivad lime och riven ingefära
4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Styling & Foto. Lägg ut rispapperet på en fuktad handduk på en skärbräda och fyll med alla godsaker. Skär avokado i små kuber och skär tofun i smala stavar
När grönsakerna är lagom wokade och fortfarande krispiga så kan du sänka värmen på plattan. Häll sedan över nudlarna, häll över såsen och blanda tills hela woken är smaksatt
Servera grytan med nykokt ris, tofun, jorfnötter, banan, gröna salladsblad och färska örter. Vi åt den med ris och banan så tankarna flög i väg till Flygande Jacob, fast i en ny tappning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.