Så var det lördag och förfarande helg. Här blev vi så otroligt sugna på surströmming att vi krängde en bruk till middag igår, och naturligtvis så följer det med en efterrätt efter en sådan måltid
Jag försöker hålla mig lite i skinnet nu, efter att ha gjort alldeles för många utsvävningar i vinter (jag har bara inte orkat bry mig, vilket förr eller senare resulterar i att man mår dåligt både fysiskt och psykiskt efter ett tag), och det går väl
Brukar ta lite vad jag har hemma och blanda i salsan men alltid tomat, olivolja, vitlök och chili. Winter salsa is my name of this salsa because I use canned tomatoes instead of fresh tomatoes during the winter months when tomatoes are tasteless and watery
Blanda ihop alla ingredienser till deg. Gjorde den nedan förra helgen, var lite av ett experiment. Den blev god men lite rinnig fyllning och då är receptet nedan mycket bättre då man även bakar fyllningen så den håller ihop bra och jag brukar baka det receptet då och då
Rör ner blandningen i de torra ingredienserna och blanda till en deg. Häll mjöl och socker i en skål, tillsätt smör och arbeta in det tills konsistensen blivit smulig
Chokladcipsen är blandade mint och mörk choklad. Om man inte vill åka till USA och köpa dessa Winter Mint and Dark chocolate chips från Nestle vill säga
Last Saturday I had the honor to meet eight lovely foodies/photographers when I hosted a workshop on the theme Vibrant winter food and food photography during winter
Finsk bondost och stekt bananmed varma hjortron och enkonjaks-likör såsDet finns i Finland en efterrätt som inte är kopieringsbar på någotsom helst vis, inga substitut eller snarlika ingredienser kanjämföras med den här efterrätten, den är så speciell och typisktFinsk att den rätt och slätt är en raritet i sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.