Winets marinerade kycklinggratäng med paprika i mango chutney-sås
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 pkt färdighackad bacon
  • 2 pkt färsk pasta tagliatelle spenat
  • 1 röd paprika
  • 1 liten gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl blandad riven ost (cheddar + präst)
  • Några matskedar riven kokos
  • Olivolja till wokningen/stekningen
  •  
  • Marinad
  • 4-5 msk yoghurt (turkisk/grekisk)
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 rågade msk flytande honung
  • Några färska finhackade basilikablad
  • 2 x2 cm riven färsk ingefära
  • 1 msk brun farin
  • En nypa salt
  • En nypa vitpeppar
  • En nypa svartpeppar
  • En mindre näve riven kokos (svårt att ge mått
  • det är beroende på hur mycket kokossmak ni vill ha)
  •  
  • Sås
  • 5 dl röd vispgrädde
  • 1 dl mellangrädde
  • ½-¾ burk Sharwoods bengal spice mango chutney
  • 1 dl sweet n sour Thai-sås (eller efter smak)
  • 1 nypa vitpeppar
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa strösocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.