Wienerschnitzel à la Ystad med syrlig persiljesås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 800 g kalvinnanlår
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 msk rapsolja till stekning
  • 8 ansjovisfiléer
  • 1 citron
  • 1 dl kapris, mellanstora
  • 1 knippe färsk persilja
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1-2 msk smör
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk kalvfond
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk smör
  • 3 msk hackad persilja (ej storbladig)
  • stekskyn som blir över
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 1 kg små delikatesspotatisar
  • 2 msk smör
  • 1 msk flingsalt
  • 1 dl olivolja
  • 800 g kalvinnanlår 3 dl vetemjöl 4 ägg 3 dl ströbröd 2 tsk salt 1 tsk vitpeppar 2 msk smör till stekning 1 msk rapsolja till stekning
  • Tillbehör 8 ansjovisfiléer 1 citron 1 dl kapris, mellanstora 1 knippe färsk persilja 3 dl gröna ärtor 1-2 msk smör
  • Sås 1 dl matlagningsgrädde 4 msk kalvfond 1,5 dl vatten 1 citron 2 msk strösocker 4 msk smör 3 msk hackad persilja (ej storbladig) stekskyn som blir över 1 tsk salt 0,5 tsk peppar
  • Rostad potatis 1 kg små delikatesspotatisar 2 msk smör 1 msk flingsalt 1 dl olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.