Wienerpekan
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smördegsplattor
  • 1 pekannötter
  • 1 lönnsirap
  • 1 socker
  • 1 färskost
  • 1 uppvispat ägg, till pensling
  • 1 pekannötter, till topping
  • 1 lönnsirap, till toppingVärm ugnen ugnen till 200 grader.Lägg 100 g pekannötter på en plåt och rosta mitt i ugnen i 5–7 minuter. Ta ut och låt svalna.Mixa alla ingredienser till fyllningen slät med en stavmixer eller matberedare. Ställ smeten i kylen i ca 10 minuter.Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper, skär sneda remsor. Du kan antingen skära många tunna remsor eller 3 tjocka ränder.Lägg ca 1 msk fyllning på varje platta och vik in remsorna, som en fläta. Se till att nypa dem ordentlig, annars öppnas dom upp i ugnen.Värm ugnen till 225 grader. Pensla wienerbröden med ägg.Grädda mitt i ugnen i ca 10–12 minuter.Ta ut, låt svalna på plåten och ringla över lönnsirap och garnera med pekannötter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.