1 lönnsirap,
till toppingVärm ugnen ugnen till 200 grader.Lägg 100 g pekannötter på en plåt och rosta mitt i ugnen i 5–7 minuter. Ta ut och låt svalna.Mixa alla ingredienser till fyllningen slät med en stavmixer eller matberedare. Ställ smeten i kylen i ca 10 minuter.Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper, skär sneda remsor. Du kan antingen skära många tunna remsor eller 3 tjocka ränder.Lägg ca 1 msk fyllning på varje platta och vik in remsorna, som en fläta. Se till att nypa dem ordentlig, annars öppnas dom upp i ugnen.Värm ugnen till 225 grader. Pensla wienerbröden med ägg.Grädda mitt i ugnen i ca 10–12 minuter.Ta ut, låt svalna på plåten och ringla över lönnsirap och garnera med pekannötter.
1. Blanda samtliga ingredienser till fördeg, täck med duk och låt vila en timme i rumstemperatur. Tillsätt resterande ingredienser, smöret klickvis och och bearbeta till en smidig deg, spara lite mjöl till utbakning
Fördeg15 g rörsocker, strö 25 g jäst 125 g mjölk 190 g vetemjöl. Deg30 g rörsocker, strö 45 g äggula (3 ägg) 250 g vetemjöl 65 g smör, rumstempererat 100 g mjölk
Mummagömmor eller Drömsemlor. 13 januari 2019 @ 18. 21. Urgoda kardemummabullar med smörsockerfyllning. 7 Eleven kör en liknande bulle som de toppar med grädde
Pain Au Raisin. 13 juli 2018 @ 23. 06. Jag har ett doftljus med doften Pain Au Raisin. De senaste dagarna när jag har suttit i soffan och känt doften av paketet med värmeljusen har jag suttit och fantiserat om olika bakverk
Tarte Tatinbullar. 9 september 2018 @ 18. 56. Idag behövde jag använda upp lite smördeg från frysen så jag gjorde wienersnäckor fyllda med Tarte Tatinfyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.