1 flingsalt1.
Rosta mandelspån i torr stekpanna, låt svalna. Smält nougat och choklad i vattenbad, rör ner mandel. 2. Häll i en liten form fodrad med plastfolie eller bakpapper. 3. Strö på salt. Låt svalna i kyl och skär i bitar.
Julbak. Nu är vi hemma igen, vi har haft en jättefin helg men det är alltid skönt att komma hem. Speciellt nu när det är så mycket att göra på jobbet och inför jul
26 November 2018. Pepparkaksfudgekaka. Tänk att det på söndag redan är första advent. Jag tycker alltid att hösten går så otroligt fort, men denna hösten har verkligen gått i rekordfart
Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Sätt ugen på 175 grader. Rosta mandelflagorna gyllenbruna. Tar 5-10 minuter. Smält choklad och nougat i vattenbad (en tallrik som satts som lock på en kokande kastrull)
Det känns som om alla gör egen wienernougat nuförtiden. Wienernougat råkar dessutom vara en av mammas julgodisfavoriter (hon har önskat sig en ask i julklapp så länge jag kan minnas) så i jul får vi åter se vilken som vinner smaktesterna - min hemlagade eller den köpta
Enkel Wienernougat. 6 december 2013, 09. 25. Jag har börjat göra julgodis inför jul men det finns en stor risk att jag behöver göra fler av dessa för det var så grymt goda
För mig är wienernougat väldigt mycket förknippat med julen, vi brukar alltid ha en ask med wienernougat på julaftonskvällen som alltid tar slut hur snabbt som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.