6 1 1/2 kg kycklingben 1 1/2 msk maizena majsstärkelse 3/4 dl sweet chilisås 3/4 dl finriven ingefära 3 msk japansk soja 1 1/2 tsk salt flingsalt att strö över koriander till garnering Lägg till i inköpslistan
En av de rätter som vi fått laga på kursen (och en av de rätter jag gillar bäst i thaiköket, förutom grön curry som jag utan att överdriva älskar) är Chicken, chili & cashew- krispiga grönsaker, lätt friterad kyckling och med en lätt hetta är den riktigt grym men också farlig att äta då man gärna äter mer än vad man kanske egentligen ska
11/3 cup pulled chicken, warm. 11 tablespoon white BBQ sauce (or to taste). 11 tablespoon butter 2 slices bread 2 slices gouda (or 1/2 cup shredded) 1/3 cup pulled chicken, warm 1 tablespoon white BBQ sauce (or to taste) 1 tablespoon onion, diced 1 tablespoon pickled jalapenosHeat a pan over medium heat. 1Butter one side of each slice of bread, place one slice in the pan with buttered side down, top with half of the cheese, the mixture of the chicken and BBQ sauce, the onions, jalapenos, the remaining cheese and finally the other slice of bread with buttered side up
The marinade works just as well if you throw it on right before you put the chicken in the oven. Here spiced up with chili and salt, but you can put any spices on
1 can large white beans, rinsed and drained. 1/2 tsp dried chili flakes. 2) In a food processor or blender combine the beans, olive oil, lemon juice, chili flakes and salt and blend until completely smooth. 4) Transfer to a jar or bowl and decorate with chili flakes and chopped ramps. 1 can large white beans, rinsed and drained. juice from 1/2 lemon 1/2 tsp dried chili flakes
Lite kycklingfärs (eller vanlig färs fast då blir det ju chili con carne. Chili con chicken(ca 3 port med bröd och yoghurt som tillbehör)350 g kycklingfärs (eller nötfärs)1 stark korv, t ex chorizosmör/olja till stekning1 vitlöksklyfta1 tetra (500 g) krossade tomater, gärna smaksatta2 msk tomatpuré1 buljongtärning2 tsk chilipulver1 msk torkade örtkryddor1 tetra kidneybönorStek färsen smulig i lite smör/olja. 2 tsk chilipulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.