Whiskyglögg
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 liter rött vin
  • 5 torkade aprikoser
  • skal från 1/2 apelsin
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm riven muskot
  • 1 kanelstång
  • 0,5 tsk kardemummakärnor
  • 1 msk hela neljikor
  • 4 st stjärnanis
  • 4 skivor färsk ingefära
  • 2,5 dl whisky1. Värm på vinet på låg temperatur i en kastrull. Riv skalet från apelsinen med en potatisskalare och dela aprikoserna på hälften. Rör i socker, salt, kryddor och whisky. Ha ner aprikoser och apelsinskal. Se till att dte inte kokar
  • 12. Låt det hela sjuda i 5 minuter men se till att det inte kokar, då försvinner alkoholen. Låt glöggen sedan stå stå svalt under ett dygn. Sila av och servera med russin och skållade mandlar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.