Häll i grädde långsamt medan mixern går. Smaka av med salt och peppar. 1Stek i smör på medelhög värme, 3–4 minuter på vardera sida. Koka potatisen ”al dente” det vill säga med en liten kärna och slå bort vattnet, låt sedan ånga klart i cirka 5–7 minuter utan lock så att vattnet dunstar från potatisen. 1Blanda ut potatisen med gräddmjölken till önskad konsistens, vid behov öka mängden vätska. 1Servera med potatispuré, gröna ärter och eventuellt skirat smör
4 port 500 g finmalen kalvfärs 4 äggulor 2-3 dl vispgrädde 1 krm epiche riche salt och nymalen peppar 1 dl ströbröd smör till stekning Potatispuré 800 g mjölig potatis 2 dl mjölk 2 msk smör salt och nymalen peppar Lägg den finmalda färsen i en bunke
Vi serverade våra Wallenbergaremed brysselkål som vi råstekte tillsammans med haricots verts, solrosfrön, citronskal och citronsaft som pressades över och fick puttra med någon minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.